Για το βιβλίο της «Η υπόσχεση» που παρουσιάζεται αύριο, Σάββατο 9 Ιουνίου στο Μυστρά, μίλησε στην κάμερα του notospress.gr η συγγραφέας κ. Τασία Αϊβαλή.

Πρόκειται για ένα βιβλίο βαθειά κοινωνικό το οποίο πραγματεύεται τις σχέσεις, τον έρωτα, τις απιστίες, τις «λαμογιές», όπως η συγγραφέας αναφέρει, και γράφτηκε ύστερα από μία υπόσχεση που είχε δώσει η ίδια στον αείμνηστο σύζυγό της.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τον περασμένο Μάιο από τις εκδόσεις Όστρια, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Φωτογραφικών Μηχανών Τάκη Αίβαλή στο Μυστρά.

Για την «Υπόσχεση» θα μιλήσουν η Μεταξία Παπαποστόλου (φιλόλογος, συγγραφέας) και Αγγελική Αργειτάκου (φιλόλογος) και αποσπάσματα θα διαβάσει ο Στράτης Αϊβαλιώτης.

Η Τασία (Αναστασία) Ασημακοπούλου-Αίβαλή κατάγεται από το Μυστρά και ήταν σύζυγος του αείμνηστου Μυστριώτη φωτογράφου Τάκη Αϊβαλή, η τεράστια συλλογή φωτογραφικών μηχανών του οποίου εκτίθεται μόνιμα στο ομώνυμο Μουσείο στο Μυστρά.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: Η Αντωνίνα όταν τον αντίκρισε το πρωί στο γραφείο, είδε στα μάτια του ακτινοβολία χαράς και απόλαυσης. Της χαμογέλασε. Ο ήλιος έλαμπε σ’ όλο το είναι του, κι αυτός, ατάραχος, γοητευτικός, δυνατός, σίγουρος γι αυτό που εξέπεμπε, προβάλλοντας τον ναρκισσισμό του σαν ασπίδα καλοφτιαγμένη για να καλύψει τι άραγε; Ένα σχέδιο ψευδαισθήσεων και φαντασιώσεων; Το κορίτσι – βέλος που ρίχτηκε στο στόχο του – ένοιωσε τη ζάλη αυτών που ερωτεύονται για πρώτη φορά. Έρωτας και αγάπη. Αυτό ήταν. Αυτός όμως; Ο χρόνος θα το έδειχνε. Όταν της μίλησε με μια φωνή χλιαρή και βελούδινη, εκείνη δεν απάντησε. Ο έρωτας της φόρεσε πρόχειρα ένα στεφάνι με άγνωστα σ’ αυτήν λουλούδια και της αφαίρεσε τη λογική. Το αρσενικό που πλανάτο τριγύρω, της άφησε μόνο ένα ψυχικό, ανώφελο υποσυνείδητο. Οι καρδιές του άραγε θα συναντιόντουσαν; Αν να, μήπως θα έπρεπε να κρύψουν – τουλάχιστον προσωρινά – την υπομονή και να κρατήσουν την επιμονή; Όσο για τα δάκρυα, ας μην ξοδευόντουσαν ανώφελα. Υπήρχε αρκετός χρόνος για ενδεχόμενη διαφυγή. Η ζωή είναι ένας πόνος. Είναι σκληρή, έχει απαιτήσεις. Εάν ζευγαρώσουν κι ενώσουν τα κορμιά τους, θα χρειαστεί να τα περάσουν όλα αυτά;