Τουρνουά ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου στο γήπεδο Γερακίου σε συνδιοργάνωση της Ε.Π.Σ.Λακωνίας και του «Κάστρου» Γερακίου, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων.

«Κάστρο» Γερακίου, «Αστέρας» Βλαχιώτη, Πανγυθεατικός, Α.Σ.Σ.Π Σπάρτης, «Κάστρο» Μονεμβάσιας, Π.Α.Νεάπολης, Μολαϊκός και «Άμιλλα» Αγίου Ιωάννη έδωσαν το παρόν με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στις κατηγορίες BABINI, PRO –JUNIOR και JUNIOR.

Οι αγώνες PRO-JUNIOR και BABINI ξεκίνησαν στις 10:30πμ και διήρκησαν μέχρι τη 1:00μμ. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν το απόγευμα (4:00-8:00) οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας JUNIOR.

Πολλοί φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους γονείς βρέθηκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν τους μικρούς ποδοσφαιριστές, τόσο για το θέαμα που πρόσφεραν όσο και για το «ευ αγωνίζεσθε» που αποτελεί βασικό θεμελιώδες στοιχείο κάθε αθλητικής συνάντησης.

«Σε τέτοιου είδους τουρνουά δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα αλλά η συμμετοχή και η ευγενής Άμιλλα που πρέπει να μαθαίνουν από μικροί ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν σωστά στις ομάδες τους όταν μεγαλώσουν», σημειώνει στην σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος, που παρακολούθησε το τουρνουά, δίνοντας ταυτόχρονα «Θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του “Κάστρου” Γερακίου για την άρτια διοργάνωση του τουρνουά, για την φιλοξενία που επιφύλαξε σε όλες τις ομάδες αλλά και στους φιλάθλους αφού έστησε κερκίδα και ένα μπαρ για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».

Στο τουρνουά παρέστη ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ, το μέλος της Ε.Ε., κ.Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ο εκκλησιασμός των ΒΑΒΙΝΙ και PRO-JUNIOR του «Κάστρου» Γερακίου και του προπονητή τους Νείλου Καρρά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην κεντρική εκκλησία του Γερακίου, πριν την έναρξη του τουρνουά, καθώς και το πλούσιο πρωινό που απόλαυσαν οι μικροί αθλητές στην κεντρική πλατεία του χωριού.