ΑΘΗΝΑ. Για μια ακόμα φορά οι Γεωργιτσιάνοι της Αττικής προωθούν θέματα για το χωριό τους και την ευρύτερη περιοχή. Στις 5 Ιουνίου 2018, εκπρόσωποι του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη, στο υπουργείο εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρήστος Ηλ. Τσίχλης και ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Ν. Πανταζέλος συζήτησαν εποικοδομητικά με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη σε καλό κλίμα. O Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για το πρόβλημα σύνδεσης του Γεωργιτσίου με την έξοδο της Πελλάνας (του αυτοκινητόδρομου Λέυκτρο - Σπάρτη), το οποίο έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας», μέσω του δρόμου Γεωργίτσι – Μανίνου - Πελλάνα. Ενημερώθηκε ότι το Γεωργίτσι, είναι από τα ελάχιστα χωριά που αναπτύσσεται τουριστικά, με ιδιωτική πρωτοβουλία. Συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας παρείχε ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης»,για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο υπολογίζεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη του Ιουνίου.

Ως εκλογικό σύστημα καθιερώνεται η απλή αναλογική,όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης με τις διάφορες εκδοχές του εκλογικού συστήματος. Με αυτό το σύστημα, ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να υπάρξουν δικτατορίες των μειοψηφιών. Καθιερώνεται ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για τους οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων και ενεργοποιούνται τα τοπικά δημοψηφίσματα.
Τέλος, η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην καθιέρωση του Ελεγκτή Νομιμότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος θα είναι μία αποκεντρωμένη υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών και θα συγκροτείται από δικηγόρους.