Το ωράριο λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης για το μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβάσιας.

Ποιο συγκεκριμένα οι φίλοι της Ναυτικής παράδοσης μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο κατά τον μήνα Ιούνιο, κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9:30π.μ.-14:30 μ.μ. και 19:00μ.μ.-22:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 10:00π.μ.-18:00μ.μ.

Το Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης Λακωνίας φιλοξενεί πλήθος αντικειμένων της ναυτοσύνης των Ελλήνων και προσπαθεί να αναδείξει με διαδραστικό τρόπο την παράδοση του ναυτικού σαν επάγγελμα στα Βάτικα, ένα από τα πλέον διαδεδομένα, ακόμα και σήμερα, επαγγέλματα.

Εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 και αποτελούσε το όνειρο ζωής πολλών γενεών, σε μια περιοχή που έχει άρρηκτους δεσμούς με τη θάλασσα εδώ και αιώνες. Τo Μουσείο στεγάζεται στο παλιό αναπαλαιωμένο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Βροντά της Νεάπολης και εκεί εντίθενται αντικείμενα, τα οποία είναι προσφορές από ιδιωτικές συλλογές ανθρώπων της θάλασσας, όπως αλιείς, επαγγελματίες ναυτικοί, αξιωματικοί που Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.