Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου η νέα Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσώτη». Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν κι ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Νέα Μονάδα λειτουργεί στη Β’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο νοσοκομειακό χώρο για την εξέταση και διεπιστημονική αντιμετώπιση παιδιών με υποψία κακοποίησης / παραμέλησης.

Για τη δημιουργία της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσιώτη» πραγματοποιήθηκε μια σημαντική δωρεά από την Οικογένεια Ι. Βαρβιτσιώτη και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΕΛΙΖΑ, εις μνήμην της Σόφης Βαρβιτσιώτη τιμώντας την προσφορά και ακολουθώντας το παράδειγμά της. Η Σόφη Βαρβιτσιώτη ήταν ενεργό και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ΕΛΙΖΑ και είχε αναπτύξει σημαντική δράση για την προστασία των παιδιών.