Στην τηλεοπτική εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στον τηλεοπτικό σταθμό «Εpsilon» και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη βρέθηκε ο Βουλευτής Λακωνίας της Δη.Συ. κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Απαντώντας για το Σκοπιανό ο Λάκωνας Βουλευτής σημείωσε: «Τρία χρόνια τώρα είμαστε μάρτυρες μιας «βουλιμικής» κυβέρνησης, η οποία, χωρίς την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και εφόδια κάνει διαπραγματεύσεις για ένα θέμα, το οποίο ξαφνικά μπήκε στην επικαιρότητα επειδή κάποιοι άλλοι το θέλουν. Το Σκοπιανό πρέπει πράγματι να λυθεί. Αλλά πρέπει να λυθεί με τους καλύτερους όρους. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ μίας λύσης με σύνθετη ονομασία, erga omnes και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές. Πρέπει να δεχτούμε την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και τη συμφωνία που έγινε στο Βουκουρέστι. Δεν μπορούμε όμως να πάμε σε μια λύση του Σκοπιανού, αν η ίδια η κυβέρνηση δεν μας φέρει πρόταση. Χωρίς κυβερνητική πρόταση, εμείς είμαστε εκτός. Δεν θα μας φέρει πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να επιβεβαιωθεί στη Βουλή η υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με απουσία δεδηλωμένης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υπερψήφιση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για τα Σκόπια. Πριν είκοσι μέρες ζητήσαμε εκλογές γιατί είναι απαραίτητες για την πορεία της χώρας. Με το Σκοπιανό η κυβέρνηση προσπαθεί να σκεπάσει όλα τα προβλήματα. Έξι - εφτά μήνες τώρα συζητάμε για το Σκοπιανό και αποσιωπούνται τα μεγάλα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού. Το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί από την Ελλάδα, από μια κυβέρνηση η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να το λύσει».

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα φέρει τη χώρα σε κανονικότητα. Μια κυβέρνηση που, σε αντίθεση με την τωρινή, θα έχει προσανατολισμό και στρατηγική. Ενώ πριν ακούγαμε για τη βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα από την κυρία Κωνσταντοπούλου, τώρα οι κυβερνώντες φαίνεται να υιοθετούν τη θέση του για προληπτική πιστωτική γραμμή. Έχουν δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα 7,5 δις., το οποίο όμως προέκυψε ύστερα από την φτωχοποίηση της μεσαίας και της κατώτερης τάξης. Επιπλέον, πήραν όλα τα αποθέματα των δημοσίων φορέων, δεν έκαναν καμία αναπτυξιακή πολιτική, δεν αποπλήρωσαν τα χρωστούμενα προς τους ιδιώτες, για να κινηθεί η αγορά. Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να πάνε τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. Στην έσχατη προσπάθεια να διατηρήσουν κάποια εκλογική πελατεία, τάζουν τα πάντα. Και το χειρότερο όλων, οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, έχουν δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές αλλά και τη χώρα μέχρι το 2060. Έφεραν το τρίτο μνημόνιο, που μας “κόστισε” 86 δισ. Θα ακολουθήσει το τέταρτο μνημόνιο και σε δέκα μέρες θα φέρουν στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο» ανέφερε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, κι ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να βάλει την επόμενη κυβέρνηση σε ένα πιο σωστό δρόμο. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα συμφωνηθέντα. Το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό που μπορούμε να διεκδικήσουμε όμως είναι μια καλύτερη διαπραγμάτευση. Όχι αυτό που “πέτυχε” το μείγμα των λαϊκιστών και ακροδεξιών, που έφεραν τη χώρα στο απροχώρητο. Και οι δυνάμεις αυτές, που απέκτησαν ομοϊδεάτες και στην Ιταλία, θα φέρουν πολλά δεινά στην Ευρώπη. Εμείς, σαν κόμμα, είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να συγκροτηθεί μια εθνική επιτροπή, που θα εξασφάλιζε μια στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο 5:20 και στο 20:23 του βίντεο που ακολουθεί: