Στην κάμερα του notospress.gr και το Νίκο Καρμοίρη μίλησαν αποκλειστικά οι εκπρόσωποι της γαλλικής αντιπροσωπείας που βρέθηκε στη Σπάρτη το διάστημα 27-31 Μαΐου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου της λακωνικής πρωτεύουσας και του Δήμου του Πλεσσί-Τρεβίζ.

«Είναι συγκίνηση να συναντηθούν οι δύο πόλεις στην Σπάρτη», σημείωσε ο Δήμαρχος, Ντιντιέ Ντουσσέ, μιλώντας στη συνέχεια για τους στόχους της αδελφοποίησης. «Προτεραιότητά μας αποτελούν οι νέοι, διαμέσου δραστηριοτήτων που μπορούμε να αναπτύξουμε σε πολιτισμικό και αθλητικό επίπεδο. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε πολλές δράσεις, μέσα από τις οποίες θα αναδείξουμε τη συνεργασία στην Ευρώπη».

Ο Δήμαρχος του Πλεσσί επεφύλαξε και μία έκπληξη για τους Σπαρτιάτες καθώς όπως είπε υπάρχει η σκέψη να δοθεί το όνομα της Σπάρτης σε μία πλατεία της γαλλικής πόλης, όπου μάλιστα θα τοποθετηθεί και κάποιο στοιχείο που θα παραπέμπει στη Σπάρτη.

Στην κάμερα του notospress.gr μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Πλεσσί- Τρεβίζ, Πασκάλ Ογιέ: «Είμαι εντυπωσιασμένος από το κοντράστ που υπάρχει μεταξύ πόλης και φύσης. Πιστεύω ότι αυτή η αδελφοποίηση αφορά κατά κύριο λόγο τους νέους. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους άλλους λαούς της Ευρώπης και να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό τους».

Απαντώντας, εν κατακλείδι, σε μία προσωπική ερώτηση, ο Πασκάλ Ογιέ, που είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ο Καθρέπτης», είπε: «Αν κάποιος πραγματικά το θέλει, θα ήταν μεγάλη μου χαρά να μεταφραστεί το βιβλίο μου στα ελληνικά».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: