Στην αίθουσα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης δόθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του «Open Road Football Experience» που θα διεξαχθεί στη Σπάρτη από 18 έως 22 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία ποδοσφαιρική ακαδημία βασισμένη στην ισπανική φιλοσοφία που θα διδάξει στους αθλητές το ισπανικό μοντέλο παιχνιδιού. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να τεθούν υπό τις οδηγίες ισπανών προπονητών με εμπειρίες και παραστάσεις από τη La Liga, το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Για τη φιλοδοξία και τους στόχους της αθλητικής ακαδημίας που θα διεξαχθεί στη Σπάρτη μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου ο Δημήτριος - Απόλλων Στυλιανός, Τεχνικός Διευθυντής O.I.F.M, Scouter και Πανεπιστημιακός διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου (FA Coach), και οι υπεύθυνοι της ακαδημίας Ηλίας Αναστασάκος και Παναγιώτης Δουγιέκος.

Οι διοργανωτές θέλησαν η συγκεκριμένη ακαδημία να διεξαχθεί στη Σπάρτη, η οποία φημίζεται για το αθλητικό πνεύμα και το δυναμισμό του παρελθόντος. Όπως τονίσθηκε είναι η πρώτη φορά που προπονητές υψηλού επιπέδου θα βρεθούν στη Λακωνία (και μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα) για τη διεξαγωγή τέτοιου είδους καμπ, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τους αθλητές.

Σημειώθηκε επίσης πως, ύστερα από επιλογή των προπονητών, δύο αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμασθούν σε ομάδες της Ισπανίας. Ωστόσο οι διοργανωτές, όπως επισήμαναν, δεν επενδύουν στο όνειρο, αλλά στην σκληρή δουλειά και την προετοιμασία.

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί: