«Στηρίζουμε τον Περιφερειάρχη όσο στηρίζουμε και την ηγεσία της ΝΔ»

Παρέμβαση 11 Νεοδημοκρατών συνεργατών του Πέτρου Τατούλη!

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Προφανώς για να δώσουν μια απάντηση στον Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου, αλλά και για να ανοίξουν το θέμα της, τόσο αναγκαίας, προσέγγισης της Παράταξης Τατούλη με τη Νέα Δημοκρατία, στελέχη του Πέτρου Τατούλη δηλώνουν ότι οι αποστάσεις τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Πέτρο Τατούλη είναι ίσες…

Η παρέμβαση τους που απεστάλη στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου το ξημέρωμα της Δευτέρας 3/6 έρχεται να απαντήσει στη μόλις εκπεφρασμένη από την Τρίπολη, άποψη του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος απο σύσκεψη της Ν.Δ. για την Αυτοδιοίκηση και απαντώντας σε δημοσιογράφους είπε:
«Στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς», ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη… Φαίνεται μέχρι τώρα ότι ο κ. Τατούλης δεν συμβαδίζει με την ΝΔ και την πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία της παράταξής μας. Μένει σε εκείνον και στα στελέχη της περιφέρειας να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους».

Οι 11 Νεοδημοκράτες που ενδέχεται να βρεθούν εγκλωβισμένοι στον ενδιάμεσο χώρο Μητσοτάκη – Τατούλη, κουβαλούν το βάρος της πρόσφατης αποπομπής των Αλειφέρης - Μαντά αλλά και της σιωπής τους όταν ο Περιφερειάρχης παρείχε «πολιτικό άσυλο» στον Αλέξη Τσίπρα στη «χαμένη» για τον Σύριζα Πελοπόννησο.
Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Έχοντας ως προσωπικές παρακαταθήκες τους πολυετείς αγώνες για την παράταξη της ΝΔ, και συμμεριζόμενοι απόλυτα τις αρχές και τις αξίες της, που αποτελούν τη βάση για ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, και με βαθιά την πίστη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός μπορεί να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο έργο, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στελέχη πρώτης γραμμής για τη ΝΔ στην Πελοπόννησο. Στελέχη που εγγυόμαστε ταυτόχρονα τον άρρηκτο δεσμό του κόμματος με την κοινωνία, με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή, ειλικρινή και έντιμη σχέση.

Δηλώνουμε ταυτόχρονα ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αυτοδιοικητική μας παράταξη, την «Νέα Πελοπόννησο», της οποίας είμαστε εκλεγμένοι κι εκλεγμένες σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες, και με την οποία συστρατευθήκαμε στη βάση αρχών και σχεδίων που δημιουργούν συνθήκες ευημερίας και προόδου για όλη την Πελοπόννησο αλλά και για κάθε χωριό, πόλη και επαρχία που εκπροσωπούμε ο καθένας από εμάς.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αποτελεσματικότητα, η αξιοπιστία και ο ειλικρινής διάλογος στην πολιτική δημιουργούν εκείνη την συνθήκη εντιμότητας που δένει όλους εμάς με την ηγεσία της παράταξης. Τόσο της κομματικής μας, όσο και της αυτοδιοικητικής μας. Στηρίζουμε το έργο μας στην Πελοπόννησο υπό την ηγεσία του Περιφερειάρχη μας Πέτρου Τατούλη, όσο στηρίζουμε με το έργο μας την ηγεσία της ΝΔ.

Η παράταξη είμαστε όλοι μαζί και όχι αυτοί ή εμείς. Η τακτική του διχασμού δεν χωρά στη παράταξη της ΝΔ. Στην Πελοπόννησο είμαστε όλοι μαζί. Και ας μην το αγνοεί κανείς αυτό».

Yπογράφουν:

Τζανετέα Ντία – Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας,
Παναγιωτοπούλου Ελένη – Αντιπεριφερειάρχης και μέλος ΔΣ ΕΝ.Π.Ε.,
Γκίκας Αθανάσιος – Αντιπεριφερειάρχης,
Μπούζα Αντωνία – Αντιπεριφερειάρχης,
Γκούνης Αποστόλης – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Καρράς Παναγιώτης – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Κατσίρης Γιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Παπαφωτίου Απόστολος - πρώην Αντιπεριφερειάρχης – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Πετρίτσης Γεώργιος – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Πισιμίσης Αθανάσιος – Περιφερειακός Σύμβουλος,
Σιδέρης Βασίλης – πρώην Αντιπεριφερειάρχης – Περιφερειακός Σύμβουλος