ΣΠΑΡΤΗ. Στιγμές κοινωνικού σφρίγους έζησε το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κατά την εκδήλωση γνωριμίας που διοργάνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Στις 30 Μαϊου, η ισόγεια σάλα και τραπεζαρία του Γηροκομείου πλημμύρισε από τους φιλοξενούμενους και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ.
Η πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Χανιά και ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Τρακάκης υποδέχθηκαν τον κόσμο κι ενημέρωσαν σε γενικές γραμμές για την λειτουργία και τη στρατηγική του Γηροκομείου. «Θέλουμε τη συνεργασία κυρίως των συγγενών των φιλοξενούμενων στο Γηροκομείο» τόνισε η κ. Χανιά η οποία κάλεσε φορείς και κοινωνία να συνεργαστούν και να ανταποκριθούν στο «άνοιγμα» που επιχειρεί η Νέα Διοίκηση προς την κοινωνία ενώ ευχαρίστησε τους δωρητές του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν, μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, οι γηραιότεροι φιλοξενούμενοι 107 η γερόντισσα Μαρία Γιαννάκου και 100 χρονών ο γέροντας Ηλίας Κατσίχτης.

Το νέο Δ. Σ. και το προσωπικό του Γηροκομείου στάθηκαν αντάξια της προσδοκίας εξυπηρετώντας τους πάντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μάτια των ηλικιωμένων, που βρίσκονταν ανάμεσα στον κόσμο, έλαμπαν από χαρά και επιβεβαίωναν την ανάγκη για εξωστρέφεια και για επικοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο κ. Ταξίαρχος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης ο κ. Θέμης Πατσιλίβας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και αρχών.