ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις στο Κάστρο της Μονεμβασιάς από διπλωματούχο ξεναγό και αρχαιολόγο.
Οι ξεναγήσεις θα γίνονται καθημερινά στις 9.30 το πρωί εκτός Δευτέρας από σήμερα 2 Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου 2018.
Υπάρχει η δυνατότητα για ιδιωτικές ξεναγήσεις για τους πελάτες σας κατόπιν συνεννόησης ενώ ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ.
Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν την Άνω και την κάτω Πόλη και διαρκούν περίπου 2 ώρες. Σημείο συνάντησης είναι η κεντρική πύλη του Κάστρου (Κάτω Πόλη) στις 9.30 το πρωί. Στο τέλος της περιήγησης περιλαμβάνεται στάση για μια μικρή γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων (ελαιόλαδο, κρασί, παραδοσιακά γλυκά, κλπ.). Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, η γλώσσα θα είναι η ελληνική και η αγγλική.

Η κράτηση δεν είναι απαραίτητη αλλά είναι επιθυμητή.

Οι τιμές ανά άτομο για τους συμμετέχοντες διαμορφώνονται απο 18 έως 20 € για ενήλικες, απο 15 έως 17 € για φοιτητές, απο 14 έως 16 για παιδιά απο 12 - 18 ετών και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν κράτηση μέσω της ιστοσελίδας, με email ή τηλεφωνικά στα παρακάτω στοιχεία:
www.pelo.tl/1zTq0iw
info@monemvasiatour.com
τηλ. 693 978 0001

Ίσως ο μόνος βιώσιμος τρόπος τουριστικής ανάπτυξης αλλά και επιμήκυνσης της μέσης διάρκειας διαμονής των επισκεπτών και εντέλει συνολικά της τουριστικής περιόδου είναι η επένδυση στην ποιότητα και η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι ξεναγήσεις.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και απόλαυσαν την εμπειρία της ξενάγησης στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.
Πέρα από τις ξεναγήσεις, πραγματοποιούνται και ποδηλατικές ή πεζοπορικές βόλτες με αγγλόφωνο οδηγό.