Στη Σπάρτη και το Μυστρά βρέθηκε ο Δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, με αφορμή τις εκδηλώσεις των Παλαιολογείων, συνοδευόμενος από το δημοτικό Σύμβουλο Τάκη Παλάοντα.

Ο κ. Χατζηαβραάμ παρέστη στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο της Βυζαντινής Καστροπολιτείας και στο τρισάγιο στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά. Έδωσε, επίσης, το «παρών» και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Σπάρτη στις 29 Μαΐου, όπως η επιτιμοποίηση του Μητροπολίτη Ευσταθίου και η αδελφοποίηση με το Δήμο του Plessis-Trévise.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Μόρφου από το 1993. Αφορμή στάθηκε η ανακάλυψη πως οι πρώτοι κάτοικοι της Μόρφου ήταν Σπαρτιάτες, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών.

Το όνομα της Μόρφου προήλθε από την αρχαία θεότητα Μορφώ, ονομασία με την οποία λάτρευαν την Αφροδίτη στην Λακωνία. Η Μόρφου βρίσκεται στην κατεχόμενη, σήμερα, Κύπρο και ευχή του Δήμαρχου κ. Χατζηαβραάμ, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του notospress.gr, είναι να υποδεχθεί σύντομα τους Σπαρτιάτες στην ελεύθερη Μόρφου, στην ελεύθερη Κύπρο.