Υλικά

8 ντομάτες
10 πιπεριές
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
220 γρ. ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 γεμάτη κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι


Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι τους, προσέχοντας να μην αποκολληθεί τελείως. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί. Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την εσωτερική σάρκα από τις ντομάτες και την βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Δεν στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους, τα αφήνουμε και αυτά στο μπολ όπου βάλαμε την σάρκα τους, την οποία και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι. Τις άδειες ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη και τις βάζουμε και αυτές ανάποδα στο ταψί, μαζί με τις πιπεριές.

Ετοιμάζουμε την γέμιση, ως εξής: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ, δηλαδή την σάρκα και τα υγρά από τις ντομάτες που αδειάσαμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Στο σημείο αυτό αρχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά. Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου –γι' αυτό αφήσαμε να υπάρχουν και τα υγρά από τις ντομάτες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά στην άκρη. Στο διάστημα αυτό το ρύζι θα φουσκώσει και θα απορροφήσει τυχόν υγρά.

Γεμίζουμε με το μείγμα κιμά-ρυζιού τις ντοματοπιπεριές μας. Τις περιχύνουμε με αρκετό λάδι και προσθέτουμε στο ταψί και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, σε ξεσκέπαστο ταψί, φροντίζοντας κατά διαστήματα να τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.

Και ένα ενδιαφέρον «κόλπο» για το τέλος: 10-15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βάζουμε κάτω από τα καπάκια των λαχανικών ένα κομμάτι τυρί φέτα, που ψήνεται κι αυτή και δίνει έξτρα νοστιμιά.