Έτοιμος να βοηθήσει στην ανάδειξη και διάσωση του γεφυριού του Κόπανου εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Γεφύρι», ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, αφού πρώτα έχουν αίσια έκβαση οι προσπάθειες ανάδειξης του ψηφιδωτού της Ευρώπης.

Ο πρώην Υπουργός ασχολείται ενεργά με την διάσωση και ανάδειξη του πολιτισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Μάλιστα προΐσταται του συλλόγου των «Φίλων Ψηφιδωτών της Σπάρτης» κι έχει ασχοληθεί εντατικά με το θέμα της ανάδειξης του διάσημου ψηφιδωτού που βρίσκεται στο κέντρο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το γεφύρι» (Ιούνιος-Ιούλιος ’18) που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Καραβά στην οικία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη προσφέρθηκε στον π. Υπουργό ένα αντίτυπο των πρακτικών της ημερίδας για το Γεφύρι του Κόπανου.

«Βλέπω έχετε κάνει αρκετή δουλειά», σημείωσε ο Λάκωνας πολιτικός ξεφυλλίζοντας το βιβλίο κι ενδιαφέρθηκε να μάθει σε τί κατάσταση βρίσκεται σήμερα το διάσημο γεφύρι του Ευρώτα. «Να τελειώσουμε πρώτα με το καλό με το μουσείο του ψηφιδωτού της Ευρώπη, κι ύστερα θα ασχοληθούμε με την ανάδειξη του γεφυριού του Κόπανου», είπε εν κατακλείδι ο πρώην Υπουργός στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά.