Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς*

Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου που κοσμεί το διαδίκτυο μέσω μιας «έγκυρης» ιστοσελίδας και αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, προς συμπαράσταση για τον πρόσφατο ξυλοδαρμό που υπέστη.

Για να είναι απέναντι στους φασίστες οι κύριοι αυτοί, προφανώς οι ίδιοι θα είναι δημοκράτες. Αντίφα, δεν θα τους έλεγα…

Μάλιστα. Ο κ. Τσίπρας, που πήρε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ στα μνημόνια» του Ελληνικού λαού και το μετέτρεψε μέσα σε λίγες ώρες σε «ΝΑΙ στα μνημόνια, μέχρι να σβήσει ο ήλιος», είναι δημοκράτης. Ο κ. Τσίπρας, που κορόιδεψε όσο κανένας τους Έλληνες, πουλώντας ελπίδα, την οποία σκότωσε εν ψυχρώ λίγες μέρες αργότερα, είναι δημοκράτης. Ο κ. Τσίπρας, που έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, παραδίδοντας τη χώρα για 99 χρόνια σε ξένους, είναι δημοκράτης. Ο κ. Τσίπρας, που έφερε νόμο που ψήφισε μαζί με όλους σχεδόν, παραδίδοντας την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία της χώρας στους ξένους… Τι να πρωτοθυμηθείς, για τα έργα του κυρίου αυτού.

Αλλά και ο άλλος δημοκράτης, ο κ. Μπουτάρης, δεν υπολείπεται τέτοιων παρασήμων. Είναι από τους πρωτεργάτες της περίφημης ελληνογερμανικής συνέλευσης. Είναι η συμφωνία που έκλεισε το 2010 η Μέρκελ με τον αείμνηστο ΓΑΠ, ώστε γερμανοί επενδυτές να πάρουν όλες τις “δουλίτσες” και κάποια στιγμή να παραδοθεί η περιουσία των ελληνικών δήμων στους καταχρεωμένους γερμανικούς. Ο κ. Μπουτάρης «συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην σύσταση όσο και στην εδραίωση του εγχειρήματος», σύμφωνα με τους επαίνους της Deutsche Welle. Ο κ. Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία, του αρέσει το «Νέα Μακεδονία», ο ίδιος ζήτησε να μετονομαστεί το αεροδρόμιο της Θεσ/νίκης, το ΚΤΕΛ και ότι άλλο έχει το όνομα Μακεδονία, για να μην μπερδεύονται οι τουρίστες. Ο κ. Μπουτάρης, κατά δήλωσή του «χέστηκε αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες».

Το ερώτημα τίθεται επιτακτικά: αν αυτοί οι κύριοι είναι δημοκράτες, εμείς τι είμαστε; Αρειανοί;

Αυτοί μια χαρά στέκονται απέναντι στον φασισμό των άλλων. Εμείς, πότε θα σταθούμε ενωμένοι απέναντι στον δικό τους φασισμό, που μας εξοντώνει καθημερινά;

Το Ε.ΠΑ.Μ. από την ίδρυσή του καλεί τους Έλληνες σε συμπαράταξη απέναντι στον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους κυρίους αυτούς και τους ξένους εντολοδότες τους.

* Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr