Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε -σε έντονα συγκινησιακό και νοσταλγικό κλίμα- το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Νίκου Ι. Καρμοίρη, «ο Γίγαντας».

Ο Νίκος Καρμοίρης επέστρεψε έπειτα από 17 χρόνια στο σχολείο που έμαθε τα πρώτα του γράμματα έχοντας στο πλευρό του τους δασκάλους του κ.κ. Ηλία Λυμπεράκη (Β’, Δ’), Πηνελόπη Χριστάκου (Γ’) και Αποστόλη Απαλοδήμα (Ε’, Στ’).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, ενώ την παρουσίαση συντόνιζε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Καρβουνιάρης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Οι δάσκαλοι Πηνελόπη Χριστάκου και Αποστόλης Απαλοδήμας μίλησαν για τον Νίκο και το παραμύθι, κάνοντας κι αναφορές στην περίοδο που τον είχαν μαθητή. Κατόπιν ο συγγραφέας διάβασε το παραμύθι και μίλησε στα παιδιά και τους γονείς. Η εκδήλωση έκλεισε με το δάσκαλο Ηλία Λυμπεράκη να ζωγραφίζει παρέα με τα παιδιά σε μια μεγάλη επιφάνεια το τοπίο και τους χαρακτήρες του παραμυθιού.

Στο τέλος ο Νίκος Καρμοίρης υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου στους μαθητές του Σχολείου, ενώ τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα. Η παρουσίαση του «Γίγαντα» διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πνοή.