Επίσκεψη στη Σπάρτη θα πραγματοποιήσει από σήμερα (27/5) έως και τις 30 Μαΐου αντιπροσωπεία της γαλλικής πόλης Plessis-Trévise ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Δήμαρχος του Plessis-Trévise, Didier Dousset. Σκοπός της επίσκεψης είναι η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή την Τρίτη 29 Μαΐου στις 18.30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δήμο μας, η γαλλική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία καθώς και σε αθλητικές και άλλες υποδομές του δήμου της λακωνικής πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παλαιολογείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων «σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασία των δύο δήμων σε πολιτιστικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και την τουριστική προβολή του Δήμου μας».

Η αντιπροσωπεία του Plessis-Trévise αναμένεται στην πόλη μας σήμερα το βράδυ περίπου στις 22:00, όπου θα την υποδεχθεί ο Δήμαρχος Σπάρτης και μέλη της επιτροπής αδελφοποιήσεων του Δήμου.