ΜΑΓΟΥΛΑ. Μια όμορφη εμπειρία είχαν οι μαθητές της Β’ Δημοτικού του Σχολείου της Μαγούλας, στα πλαίσια Προγράμματος που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.
Οι μαθητές με τη δασκάλα τους κ. Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου και την εκπαιδευτικό Μαρία Κολτσίδα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις ΜΜΕ για να διαπιστώσουν πως λειτουργούν.

Συγκεκριμένα είδαν από κοντά και συμμετείχαν στην ενημερωτική εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο ραδιόφωνο Νότος 94,9fm. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος όταν άνοιξαν τα μικρόφωνα αφού ένιωσαν ξαφνικά τη δύναμη του ραδιοφώνου... Eίδαν επίσης πως συντάσσονται οι ειδήσεις στα γραφεία του Notospress.gr και πως είναι το μικρό πλατό του περιφερειακού καναλιού Μεσόγειος. Εκεί τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Αφού ο Ηλίας Μπόνος τους εξήγησε πως φθάνουν οι ειδήσεις στα μάτια και τα αυτιά του κόσμου τους επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρακολουθούν τα ΜΜΕ.

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Καρμοίρης που κάθισε ανάμεσά τους για να τους διαβάσει το Παραθύμι του «ο Γίγαντας». Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι αφήγησης κι ερωτήσεων… Μάλιστα ο συγγραφέας υπέγραψε ένα Παραμύθι για την Β’ Τάξη της Μαγούλας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα δώρο σε κάθε παιδί από τις δημιουργίες του Πασχάλη Τηλελή, σελιδοδείκτες του Παραμυθιού και δροσερό χυμό «Λακωνία».

Το πρόγραμμα που εξελίσσεται στην Τάξη έχει να κάνει και με τις συνθήκες που είτε προκαλούν είτε υποδαυλίζουν την ανισότητα, την επιθετικότητα, τον θυμό, τον φόβο και της απομόνωση στη σχολική κοινωνία και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με γνώση, μέθοδο και προσπάθεια.