Με τη διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων που είναι σε εξέλιξη, θα πιστωθεί ποσό 120 εκατ. ευρώ περίπου, για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις 2017 σε διάφορες καλλιέργειες, αλλά και για τις συνδεδεμένες στον τομέα της κτηνοτροφίας, σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε ο Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

«Το ποσό αφορά συγκεκριμένα στις καλλιέργειες πορτοκαλιού, κορινθιακής σταφίδας και τους σπόρους σποράς, αλλά και τους βασικούς τομείς της κτηνοτροφίας, δηλαδή την βοοτροφία, την αιγοπροβατοτροφία και τέλος τη σηροτροφία. Το σημαντικό στοιχείο είναι, ότι για το 2017, οι τιμές ενίσχυσης ανά στρέμμα ή ανά ζώο είναι αυξημένες για όλες τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, εκτός των σπόρων σποράς.

Συγκεκριμένα:
Η τιμή ενίσχυσης στον τομέα της καλλιέργειας πορτοκαλιών για το 2017 είναι αυξημένη σε 62 ευρώ / στρέμμα (από 52 ευρώ / στρέμμα πέρυσι)

Η τιμή ενίσχυσης στον τομέα της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας για το 2017 είναι αυξημένη σε 49,3 ευρώ / στρέμμα (από 35,3 ευρώ / στρέμμα )

Αυξημένες είναι επίσης οι τιμές ενίσχυσης, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων σε όλο τον τομέα της κτηνοτροφίας κατά 49%. Τη συγκεκριμένη περίοδο, η αύξηση αυτή, αποτελεί μια παρέμβαση σημαντικής ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα:
Η τιμή ενίσχυσης για τους αιγοπρoβατοτρόφους για το 2017 είναι αυξημένη σε 9,7 ευρώ / ζώο (από 6,2 ευρώ / ζώο το 2016)

Η τιμή ενίσχυσης για τους αγελαδοτρόφους για το 2017 είναι αυξημένη σε192,5 ευρώ / ζώο (από 140 ευρώ / ζώο το 2016).

Στη σηροτροφία, τέλος, το ύψος της ενίσχυσης παραμένει περίπου στα περσινά επίπεδα (251 ευρώ / κουτί), δηλαδή στα 248 ευρώ / κουτί.

Οι πληρωμές αυτές επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που δίνει η σημερινή κυβέρνηση στις συνδεδεμένες με την παραγωγή ενισχύσεις. Πιστοποιούν πάνω από όλα τη θέλησή μας για στήριξη της πραγματικής παραγωγής», αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης και καταλήγει:

«Θέλω τέλος να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι στη Λακωνία, η ενίσχυση θα δοθεί με σημαντικά αυξημένη τιμή ανά ζώο στους κτηνοτρόφους αλλά και στους πορτοκαλοπαραγωγούς (αυξημένη κατά 10 ευρώ / στρέμμα)».