Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με την ευκαιρία του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας, παρουσιάζει την Τετάρτη 30 Μαΐου (ώρα 10:30) την παράσταση κουκλοθεάτρου «Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει» του Στέργιου Σοφικίτη, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η Ομάδα Κούκλας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας παρουσιάζει ένα τρυφερό και γεμάτο μουσική παραμύθι, που το ζωντανεύουν μία γιγαντόκουκλα και 15 χειροποίητες κούκλες.

Στη θαλάσσια απεραντοσύνη των ωκεανών ζει μια χαρούμενη φάλαινα που την αγαπούν όλοι. Όμως ένα περιοδικό μόδας της εξαφανίζει όλη την καλή διάθεσή της. Η ανασφάλεια για τον εαυτό της την οδηγεί να αναζητήσει την αλήθεια στις συμβουλές των φίλων της. Μία γοργόνα αφηγήτρια και πλήθος από θαλασσινά πλάσματα παρελαύνουν μέσα από ένα ευφάνταστο σκηνικό θαλασσινού βυθού προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες και περνώντας σημαντικά μηνύματα για τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου, την αυτοπεποίθηση, τη φιλία, τη φιλοξενία και την αγάπη.

Θεατρική διασκευή, σκηνικά, κουκλοκατασκευές: Λέττα Πετρουλάκη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη
Παίζουν: Φανή Αλεξανδρίδη, Γιώτα Βασιλειάδη, Μίνα Μουρίκη, Κατερίνα Πετρουλάκη, Λέττα Πετρουλάκη
Διάρκεια: 40 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).