ΣΠΑΡΤΗ. Συγκλονισμένη η κοινωνία της Σπάρτης και η κεντρική αγορά της πόλης από την είδηση και τη θέα του θανάτου του 50χρονου κρεοπώλη Χρήστου Κακαλέτρη.

Ένας επαγγελματίας με ήρεμη ζωή που απ’ ότι φαίνεται είχε υποστεί και αυτός την πίεση της παρατεταμένης κρίσης της αγοράς και ότι αυτή συνεπάγεται.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο 50χρονος δεν δίνει σημεία ζωής. Γνωστοί και φίλοι ανησυχούν το ξημέρωμα της Πέμπτης 24 Μαϊου. Το κρεοπωλείο που διατηρούσε στην οδό Βρασίδου 138, στην δημοτικά λαχαναγορά της Σπάρτης είναι κλειστό. όσοι αγωνιούν καλούν την Αστυνομία και κλειδαρά.

Οι άνδρες της Αστυνομίας εισέρχονται στο κατάστημα και βρίσκουν την πόρτα του επαγγελματικού ψυγείου μισάνοιχτη. Κοιτούν μέσα και βλέπουν ότι ο 50χρονος έχει βρει το θάνατο με τον πιο τραγικό τρόπο. Είναι κρεμασμένος με σχοινί από το τσιγκέλι του ψυγείου κι έχει ξεψυχήσει ίσως από την νύκτα.

Η είδηση μεταδίδεται σαν αστραπή στην αγορά. Οικείοι, φίλοι και συνάδελφοι του σπεύδουν… Η Αστυνομία δεν επιτρέπει την είσοδο. Γίνεται όμως γνωστό ότι ο ο 50χρονος έχει αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο, κατά πληροφορίες, απευθύνεται στους οικείους του και ενημερώνει για κάποιες οικονομικές συναλλαγές.
Το τι περιέχει το σημείωμα, τουλάχιστον προς το παρόν, ενδιαφέρει ίσως την Αστυνομία και την οικογένειά του. Η κοινωνία της Σπάρτης θα πρέπει να εστιάσει στο γεγονός ότι ένας 50χρονος επαγγελματίας, για λόγους που η κοινωνία δεν μπόρεσε να αντιληφθεί, βρήκε τραγικό θάνατο με στοιχεία που οδηγούν μάλλον στην υπόθεση αυτοχειρίας.

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Σπάρτης, είχε καθημερινή παρουσία στην κεντρική αγορά. Το τελευταίο διάστημα είχε κατά κάποιον τρόπο απομακρυνθεί και οι περισσότερες επαφές που είχε με συναδέλφους του αφορούσαν την έκφραση της αγωνίας και της δυσαρέσκειάς του για την πτώση της κίνησης τόσο στο κατάστημά του όσο και στον κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη το πρωί ρύθμισε κάποιες δουλειές του και συναλλαγές και μετά «χάθηκε».

Όσοι τον γνώριζαν εκφράζουν βαθύτατη λύπη και συντριβή ενώ η κοινωνία της Σπάρτης πάγωσε όχι μόνο στο θλιβερό άγγελμα της αυτοκτονίας αλλά και στην περιγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες «έφυγε» ο 50χρονος.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν ειδικοί τις περιόδους οικονομικής κρίσης σημειώνουν δραματική αύξηση τόσο τα οικονομικά εγκλήματα όσο και οι αυτοκτονίες. Ακόμα και σε μικρές κοινωνίες και αγορές υπάρχουν περιστατικά που σοκάρουν και προβληματίζουν.

Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά το συμβάν ενώ ιατροδικαστής θα κάνει νεκροψία - νεκροτομή για να εντοπίσει τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.