Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της Ελληνικής επιτραπέζιας βρώσιμης ελιάς, υπογράμμισαν οι ομιλητές του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου: «Επιτραπέζια ελιά: αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», οι εργασίες του οποίους ξεκίνησαν σήμερα (24/5) στο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Διοργανώνεται από το Κέντρο Ελιάς «Krinos» - Perrotis College και στόχος του είναι να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά.

Το notospress.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Διεθνούς Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα. Σε αυτό συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για την επιτραπέζια ελιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας από τους ακαδημαϊκούς, με παγκόσμια αναγνώριση, είναι ο ομότιμος ερευνητής του Ινστιτούτου de la Grasa της Σεβίλλης, Dr. Antonio Garrido Fernandez, ο οποίος θα τιμηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς.

Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου επικεντρώνονται: στην πρακτική παραγωγής και διαχείρισης της επιτραπέζιας ελιάς, την επεξεργασία, τη διατροφή και τις παγκόσμιες αγορές. Το επερχόμενο συνέδριο θα είναι το πρώτο σε μια σειρά διετών διοργανώσεων, τα οποία θα καλύψουν επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με την ελιά, όπως: αγορές, προϊόντα, τεχνολογίες και πρακτικές.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ σε ζωντανή μετάδοση το Διεθνές Συνέδριο: «Επιτραπέζια ελιά: αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», καθώς και βίντεο από τις εργασίες του.