Η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Με πατρικά λόγια αγάπης απευθύνθηκε ο ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας προς τα παιδιά και τους γονείς τους, που προσήλθαν στον στον εκκλησιασμό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία στηρίζεται σε δύο κυρίως παράγοντες: την καλή προετοιμασία και την εκ Θεού φώτιση των υποψηφίων.

Συμβούλευσε, επίσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ευχόμενος τούτες τις κρίσιμες ημέρες των εξετάσεων να έχουν ψυχική και σωματική υγεία, τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τους κόπους ετών που έχουν καταβάλει και παράλληλα να δώσουν χαρά στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που πολύ έχουν μοχθήσει για την επιτυχία τους.

Μετά το πέρας της Παράκλησης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ευστάθιος δώρισε σε κάθε υποψήφιο συμβολικά, ως ευλογία, ένα στυλό και μία εικόνα.