Νικητής στα βραβεία κοινού Public αναδείχθηκε στην κατηγορία Ευ Ζην ο Λάκωνας pastry chef, Χρήστος Βέργαδος, με το βιβλίο του «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η τελετή απονομών των βραβείων Public, που διοργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά, διεξήχθη εχθές, Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Λάκωνας pastry chef σημειώνει: «Στα χέρια μου κρατώ την αγάπη και την στήριξη σας για το πρώτο μου βιβλίο το “Σχολείο Ζαχαροπλαστικής”!!! Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Ευ Ζην των βραβείων κοινού Public. Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Διόπτρα για την εμπιστοσύνη και την βοήθεια να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα αλλά και όλους εσάς που ανεβάσατε το βιβλίο τόσο ψηλά!!».

Το Σχολείο ζαχαροπλαστική κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017. Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση με 80 απολαυστικά γλυκά. Μέσα από την ελκυστική φωτογράφηση και τις συνταγές βήμα βήμα, θα μάθετε πώς να παρασκευάσετε μια απλή μους σοκολάτας, πώς να ετοιμάσετε μια αφράτη κερασόπιτα και πώς να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πρωτότυπο τσίζκεϊκ ή μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με γεύση μέντας. Στις πρώτες σελίδες κάθε ενότητας θα ανακαλύψετε μικρά μυστικά και τεχνικές, καθώς και οδηγίες για να επιλέξετε τα σωστά εργαλεία ζαχαροπλαστικής.

Ποιος είναι ο Χρήστος Βέργαδος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Η οικογένειά του διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο στην περιοχή όπου κι εκείνος εργάζεται, έτσι ήταν φυσικό να τρυπώσει μέσα του το «μικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής. Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια, κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο E.N.S.P (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie), υπό τη διεύθυνση των δύο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y. Thuries και A. Ducasse. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα τις τεχνικές ζάχαρης, καραμέλας, σοκολάτας, γαμήλιες τούρτες κ.ά. Εκμεταλλευόμενος την ειδίκευσή του πάνω στις τεχνικές αυτές, αρχίζει σταδιακά να δημιουργεί και τα πρώτα κομμάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσιάζει στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Ακολουθεί μια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα συνεργάζεται με περιοδικό γαστρονομίας της εφημερίδας Έθνος. Συμμετέχει ως ομιλητής στο διήμερο συμπόσιο Η φιλοσοφία του φαγητού στην κοινωνία μέσα από τις τέχνες, με θέμα την εικαστική ζαχαροπλαστική, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Το 2012 αναλαμβάνει pastry chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin του Francois Gagnaire στη νότια Γαλλία. Το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις. Είναι pastry chef και δημιουργός του μενού των γλυκών σε κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, και τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής μεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μαθητές, κι έτσι τα δεκατρία τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ.