Στα γραφεία της Microsoft Hellas διεξήχθη από την ACTA, για 17η χρονιά, ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα απέδειξαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στην χρήση του Microsoft Word, του Microsoft Excel και του Microsoft PowerPoint. Και ο φετινός Πανελλήνιος Τελικός ήταν συναρπαστικός, καθώς το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, μιας και η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε στο δευτερόλεπτο!

Οι μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών τρεις φορές. Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα Ms Excel Πανελλήνιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Μελάς, μαθητής Α’ Λυκείου. Στην ενότητα Ms PowerPoint η φοιτήτρια Δήμητρα Δερεδίνη έλαβε τη 2η θέση. Επίσης 2η στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Βαρβάρα Σέκα (φοιτήτρια) στην ενότητα Ms Word.

Ο διαγωνισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, που διοργανώνεται από την Certiport/Pearson Vue. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν ετησίως πάνω από 700.000 μεμονωμένοι σπουδαστές από 140 και πλέον χώρες.

Οι νικητές κέρδισαν πλούσια δώρα και ένα δωρεάν ταξίδι στη Disneyworld, Orlando, Florida, USA, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου 2018.