Γράφει ο Γιώργος Αλατσάς*

Σχετικά με το επεισόδιο και την βίαιη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη πρέπει να αναλογιστούμε κάποια πράγματα.

Πώς προκλήθηκε αυτή η επίθεση δηλαδή με αιτία ή χωρίς αιτία ή έστω αφορμές και σε ποιον.

Ξεκινώντας λέω ότι η βία και πολύ περισσότερο ησωματική είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Ο δήμαρχος Μπουτάρης βρέθηκε σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.
Έκανε καλά που πήγε εκεί;

Την απάντηση θα τη δώσετε μόνοι σας με δεδομένα ότι :
● Είναι ένα άτομο που έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως <<χέστηκε αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες>>. Διότο όπως δήλωσε εν συνεχεία αυτό που τον νοιάζει είναι πως α αυξηθεί ο πληθυσμός των Τούρκων που έρχονται εδώ σαν τουρίστες για να επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ που αποτελεί μουσείο.
● Είναι ένα άτομο το οποίο δήλωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 21 μαϊμού μετά το επεισόδιο ότι ο ίδιος είχε προτείνει με σκοπό την αύξηση του τουρισμού από πλευράς Τουρκίας και με δεδομένο ότι τότε το 2010 ,όπως ο ίδιος είπε ,οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήταν καλές ,η οδός Αποστόλου Παύλου να μετονομαστεί σε Κεμάλ
● Είναι ένα άτομο που στην προαναφερθείσα συνεδρίαση δήλωσε ότι του επιτέθηκαν όχι σαν άτομο αλλά και σαν δήμαρχο. Σαν δήμαρχο που ήταν υποχρεωμένος να πάει στην εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων (υπενθυμίζω ότι η εκδήλωση έγινε για τη γενοκτονία των Ποντίων και πως ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης.). Μάλιστα δήλωσε ότι είχε πολλά πράγματα καλύτερα να κάνει.

Εδώ να πούμε ότι ποιος είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι μέγας σφαγέας και υπεύθυνος οργανωτής τον γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου.
Αυτό είναι το ιστορικό background των όσων καταδικαστέων έγιναν που οδηγήσανε όμως σε αυτά τα γεγονότα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι στην Ελλάδα της κρίσης πολλά είναι τα περιστατικά επιθέσεων. Λεκτικών, επίσης επιθέσεων που ξέφευγαν από τις λεκτικές ,αλλά δεν ήτανε και σαν αυτή του Μπουτάρη , για παράδειγμα γιαουρτώματα και δυστυχώς και επιθέσεις ξυλοδαρμού

Ας θυμίσουμε τις επιθέσεις και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκαν οι Χατζηδάκης. Κουμουτσάκος, το γιαούρτωμα που έφαγε ο Πάγκαλος όταν βρισκόταν σε χώρο εστίασης και η λεκτική έντονη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Ευθυμίου παλιότερα όταν συνομιλούσε με πολιτικους ομοϊδεάτες του.
Τι βλέπουμε λοιπόν; Αν κοιτάξουμε το πότε γίνανε αυτά, έχουν γίνει από το 2010 μέχρι σήμερα δηλαδή στην εποχή της κρίσης. Σε μία εποχή που ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν ανέχεται την βία των μνημονίων και των περικοπών συντάξεων και το εκφράζει στο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.

Τέλος να δικαιολογήσω τον τίτλο μου, για την κατάρα που είναι γαϊδάρα και γυρνάει σε αυτόν που την ξεστομίζει.
Το 2016 ο κύριος Μπουτάρης έκανε μία δήλωση την οποία δεν ήξερα αλλά έψαξα και βρήκα κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε και εσείς αν δεν με πιστεύετε. Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ είπε ότι:
«Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο».

Είδατε κύριε Μπουτάρη πως εσείς είχατε τέτοιες ιδέες για έναν Μητροπολίτη του οποίου οι συνάνθρωποι του, του φιλούν το χέρι ενώ αντίθετα άτομα τα οποία βρέθηκαν τις προάλλες στην ίδια εκδήλωση με εσάς σας πήραν στο κυνήγι; Τελικά πάθατε αυτό που είπατε για άλλον…

Καταδικαστέα η βία αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr