Άγονες είναι πέντε από τις 34 εργολαβίες στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού, διεθνή, διαγωνισμού του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου με δολωματικούς ψεκασμούς που διενεργήθηκε από την Π.Ε. Λακωνίας έως τις 15-05-2018, ενώ σε επιπλέον πέντε εργολαβίες υποβλήθηκαν μη κανονικές προσφορές.

Πιο συγκεκριμένα, Αγγελώνα, Αγιος Ιωάννης Μονεμβάσιας, Νόμια, Παπαδιάννικα, Καστόρι, Αλευρού, Γεωργίτσι, Περιβόλια είναι οι περιοχές που το έργο έχει κηρυχθεί άγονο. «Εκτίμηση της Υπηρεσίας για την αδυναμία σύστασης συνεργείων στις εν λόγω περιοχές είναι κυρίως η έλλειψη ενδιαφέροντος από οδηγούς γεωργικών ελκυστήρων να εργαστούν στο πρόγραμμα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Λακωνίας.

Ταυτόχρονα, δίχως προσωρινό μειοδότη έχουν μείνει οι περιοχές: Άγιος Νικόλαος Μελιτίνης, Παλαιόβρυση, Μελιτίνη, Κόκκινα Λουριά, Καστάνια, Σελεγούδι, Ζαραφώνα, Καρίτσα, Μεταμόρφωση, Θεολόγος.

Ελπίδα των αγροτών–καλλιεργητών ελιάς είναι να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις εκείνες που θα καταστήσουν «άγονο» το έργο, καθώς όπως είναι ευρέως γνωστό, οι ψεκασμοί δεν θα επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν πραγματοποιηθούν εγκαίρως.