ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός δοκιμίου από το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης (παλαιό Αρρένων) και από το Σύλλογο Αποφοίτων 1960 . Το βραβείο είναι 1500 ευρώ στο μαθητή και στη μαθήτρια που θα πρωτεύσει αντίστοιχα. Η αξιολόγηση έγινε σαν τις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι συμμετέχοντες είναι από την Γ’ τάξη του Λυκείου. Το φετινό θέμα ήταν το εξής :
«Σε μια πρόσφατη αξιολόγηση των προβλημάτων της πατρίδας μας-οικονομική κρίση, ανεργία, φοροδιαφυγή, αναρχία, προσφυγικό, Σκοπιανό, προκλήσεις Τούρκων στο Αιγαίο, εγκληματικότητα, κλπ.- προτεραιότητα δίδεται στο Σκοπιανό. Εξηγήσατε γιατί είναι φλέγον ζήτημα και πώς θα πρέπει η Ελλάδα να το χειριστεί στις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες Σκοπιανούς, όταν επιμείνουν στην συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία τους κράτους τους».
Οι μαθητές που πήραν την υποτροφία για το 2018 ήταν οι Παναγιώτα Κύρου του Αργύρη και ο Σπυρίδων Κουράκος του Ιωάννη. Η διευθύντρια Γεωργία Κυριακοπούλου και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τους δύο μαθητές , ευχαριστούν το Σύλλογο Αποφοίτων 1960 και εύχονται σε όλους τους μαθητές τους καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές και καλές σπουδές.
Βλέπουμε πως οι μαθητές θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα κοινά για να απαντήσουν σε ένα παρόμοιο θέμα κάτι που ίσως τους βοηθήσει και στις εξετάσεις τους. Ι.Π.