Επίτιμος δημότης Σπάρτης θα αναγορευτεί ο Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, όπως πρώτοι ενημερωθήκατε στο notospress.gr. Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (ισόγειο Βιβλιοθήκης), αμέσως μετά τις εκδηλώσεις των «Παλαιολογείων» στον βυζαντινό Μυστρά.

Τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Β. Βαλιώτη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Σπ. Μοιράγια, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στ. Αργειτάκο, και τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Π. Κουμουνδούρο, προκειμένου να του παραδώσουν τα πρακτικά ομόφωνης απόφασης πρόσφατης συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σπάρτης ανακηρύσσει Επίτιμο Δημότη του τον Μητροπολίτη Ευστάθιο, ως αναγνώριση του επί τέσσερεις δεκαετίες πολύτιμου πνευματικού, ανθρωπιστικού και κοινωνικού του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για την εξαιρετικά τιμητική απόφασή του, τονίζοντας ότι την αποδέχεται ως έκφραση σεβασμού και αγάπης στο πρόσωπό του, αν και πιστεύει ότι δεν έχει πράξει τίποτα άξιο επαίνου, παρά μόνο το καθήκον και το χρέος του.