Στο ραδιοφωνικό σταθμό των Κυθήρων Adelin 107,3 fm μίλησε εχθές, Πέμπτη 17/5 ο Βουλευτής Λακωνίας της ΔΗ.ΣΥ., κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο Λάκωνας Βουλευτής μεταξύ άλλων είπε για την παρουσίαση του βιβλίου του: Την Παρασκευή, 18 Μαΐου, στις 19.30, στο πολυχώρο “Ερατώ” θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Η Πολιτική στην Ελλάδα – Ανατροπές”, που έχω συγγράψει με τον Θεόδωρο Αυγερινό. Στο βιβλίο αυτό επικεντρωνόμαστε στην ιστορική διάσταση της πολιτικής αλλά και σε σύγχρονες πτυχές της ζωής, τις οποίες τις συνδέουμε με το μέλλον, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής. Θα σταθώ σε ένα απόσπασμα που αφορά στον αείμνηστο Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη. Βρέθηκε κάποτε ένας πολίτης δίπλα του που τον ρώτησε ποιο είναι κατά τη γνώμη του το σπουδαιότερο προσόν ενός πολιτικού. Και ενώ θα περίμενε κανείς να του πει ότι είναι η ρητορική, ο Ράλλης, ένας σοβαρός πολιτικός, απάντησε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ηθική, τιμιότητα και αγάπη για τον λαό και την πατρίδα. Η ρητορική σίγουρα είναι ένα σπουδαίο προσόν για έναν πολιτικό, αλλά αυτό το προσόν είναι χρήσιμο μόνο για να πείσει κανείς τους άλλους ανθρώπους, να τον επιλέξουν για κάποιο πόστο.

Για την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας: Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών γεγονότων. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός, που με έχει βάλει σε σκέψη. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ταχθεί κατά των μνημονίων. Η αντιμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα έχει περάσει πια και ας έχουν επενδύσει κάποιοι σε αυτή. Δεν θα εκπλαγώ όμως αν ο κ. Σακελλαρίου συνεχίζει να επενδύει στον αντιμνημονιακό μέτωπο και τον δούμε σε κάποιο κόμμα. Για την σύγκρουσή του με την κυβέρνηση πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια σκοτεινά γεγονότα, τα οποία η ζωή θα τα δείξει. Θα ήθελα να κάνω μια αντιπαράθεση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο. Τότε, μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων, ο κ. Πικραμμένος, από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό, για να σταθεί όρθια η χώρα. Έχετε σκεφτεί που θα ήταν η Ελλάδα σήμερα αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βγάλει άλλη απόφαση; Τότε η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα κατεστραμμένη, η οποία θα είχε επιστρέψει στη δραχμή. Θα ήμασταν ένα κράτος δακτυλοδεικτούμενο από όλο το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα. Καλό είναι να θυμόμαστε και να συγκρίνουμε. Τότε ο κ. Πικραμμένος πήρε μια σωστή απόφαση και έσωσε την Ελλάδα. Σε τέτοιες αποφάσεις έγκειται η διαφορά στην ποιότητα των ανθρώπων.