Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησαν το διάστημα 7-13 Μαΐου οι Ενορίες Σελλασίας, Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, Βλαχιώτη και Μονεμβάσιας, έχοντας μαζί τους ιερείς και πιστούς κι από άλλες ενορίες της ΙΜ Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν σχεδόν όλους τους τόπους που αναφέρει η Αγία Γραφή, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τη γη στην οποία εξελίχθηκαν τα Άγια Πάθη κι η Ανάσταση.

Όρος Θαβώρ, Ναζαρέτ, Κανά, Λίμνη Γεννησαρέτ, Γεσθημανή, Όρος Ελαίων, Ιορδάνης Ποταμός, είναι μερικά από τα μέρη που αναφέρονται στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και προκάλεσαν έντονη συγκίνηση στους Λάκωνες πιστούς.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων περιελάμβανε επίσης επισκέψεις στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων καθώς και σε Μονές και Ναούς, όπως ο Ναός της Αναστάσεως, ο Ναός της Γεννήσεως του Χριστού, η Ι.Μ. Προφήτου Ελισαίου κ.ά.

Πραγματοποιήθηκε επίσης προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και τον Τάφο της Παναγίας, καθώς κι επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. Ξεχωριστή, ωστόσο υπήρξε η στιγμή της συνάντησης με την γερόντισσα Παϊσία στην Ι.Μ. Οσίου Ονουφρίου, η οποία κατάγεται από το Βασιλάκι Λακωνίας (Τάραψα).

Γενικό αίσθημα όλων: Αξίζει έστω ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους…

φωτογραφίες από fb Ενορίας Αγίου Σπυρίδονος Σπάρτης