ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Όπως είναι ήδη γνωστό ανά την Πελοπόννησο, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, είχε διαπιστώσει, προ καιρού, ότι είναι παγιδευμένα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του γραφείου της στη Π.Ε. Καλαμάτας. Έχοντας τις πρώτες ενδείξεις και προκειμένου να μην κινήσει υποψίες και αφυπνίσει τους «κοριούς» απευθύνθηκε τόσο στον Εισαγγελέα όσο και στις Αστυνομικές Αρχές. Εν καιρώ ενημέρωσε και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος όχι μόνο εξεπλάγη από την «μεθόδευση» της αντιπεριφερειάρχου αλλά της ζήτησε την παραίτησή της.

Η κ. Αλειφέρη δεν παραιτήθηκε, αν και περιορίστηκε σε καθήκοντα, και όπως αναφέρει θα προασπίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια τόσο της θεσμικής θέσης της όσο και του προσώπου της.

Όπως είναι φυσικό επόμενο, τέτοιες διενέξεις και ρηγματώσεις δημιουργούν πολλαπλά πολιτικά και πάμπολλα παραπολιτικά απόνερα. Ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε να εκτυλιχθεί σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οπότε η στάση που θα τηρήσει ο Αντιπεριφερειάρχης είναι θέμα που μπορεί και πρέπει να απασχολεί κάθε πολίτη.

Το notospress.gr ανάρτησε σχετική ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος 103 αναγνώστες – πολίτες.
Το ερώτημα ήταν το εξής:

Aντιπεριφερειάρχης έχει βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες στο γραφείο του. Πρέπει πρώτα να ενημερώσει:
Τον Εισαγγελέα 82% (84 ψήφοι)
Τον Περιφερειάρχη 7% (7 ψήφοι)
Τα ΜΜΕ 6% (6 ψήφοι)
Κανέναν 5% (5 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 1% (1 ψήφοι)


Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών, το 82%, εγκρίνει την στάση της κ. Αλειφέρη, η οποία επέλεξε να ενημερώσει πριν απ’ όλους τον Εισαγγελέα.
Δηλαδή, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας βρίσκεται πάνω στη σωστή επιλογή σε αντίθεση με την θεματική αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου η οποία διερρήγνυε τα ιμάτια της ότι η συνάδελφός της Αλειφέρη όχι μόνον έσφαλε αλλά και εξέθεσε την Περιφερειακή Αρχή και την Παράταξη Τατούλη με την αναφορά της στον Εισαγγελέα.
Άραγε από πότε η προσφυγή στην εισαγγελική αρχή απειλή μια αιρετή αρχή;