ΣΠΑΡΤΗ. Αυτό προκύπτει από την έγγραφη απάντηση σχετικής Αναφοράς την οποία είχε καταθέσει ο κ. Δαβάκης στη Βουλή σχετικά με την μη εφαρμογή των προβλεπόμενων ως προς την διαχείριση των ιατροδικαστικών περιστατικών του Νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης αναφέρει στην απάντηση του ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας δεν ήταν ενήμερη για τα προβλήματα λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης και θα προβεί σε περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος στην απάντηση του ενημερώνει τον κ. Δαβάκη ότι η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα και από σχετική Επιστολή του Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης, ζήτησε τη συνδρομή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου - Βασιλοπούλου για τον ορθό καταμερισμό και ισοκατανομή των ιατροδικαστικών πράξεων μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υγείας, με απώτερο στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.