ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 12 Μαίου 2018 ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών και Εθίμων «Η Πυρρίχη» διοργάνωσε αφιέρωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού με τίτλο: «Αλησμονώ και χαίρομαι, χορεύω και θυμούμαι» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης. Το αφιέρωμα παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου σε συνδυασμό με την αφήγηση του Ηλία Μπόνου για την ιστορία, καθώς και την προβολή διαφανειών για τις αλησμόνητες πατρίδες με τη συνοδεία της ορχήστρας, παρουσίασαν χορούς από τη Β. Ήπειρο, την Αν. Θράκη, την Μ. Ασία, την Αν. Ρωμυλία και τον Πόντο.

Ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μνήμης και θύμησης, το οποίο κράτησε καθηλωμένο το κοινό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της εκδήλωσης.

Ό Όμιλος και ο πρόεδρος Νίκος Βασιλάκος εκφράζουν δημόσια τις θερμές ευχαριστίες τους:

Στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της Αίθουσας

Στους Μουσικούς της Παράστασης, Βότσκο Σωκράτη ( κλαρίνο), Γούλα Χαράλαμπο (κιθάρα), Καππάκο Ηλία (λαούτο), Κουτσοβασίλη Σπύρο (τραγούδι) Πάτσιου Κατερίνα (κανονάκι), Σταθάκη Νίκο (βιολί), Σταματάκο Νίκο (κρουστά) και Φωτιάδη Κώστα (κεμεντζέ).

Στα ΜΜΕ Notospress.gr, Apela.gr, Lakonikos.gr, Lakonialive.gr για την προβολή της εκδήλωσης.

Στο δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης.

Στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης Ανδριανοπούλου Χαριτίνα, Γρίβα Παναγιώτη, Σπηλιώτη Ευστάθιο και Σωτηρίου Μιχάλη, για τη συμμετοχή και εξαιρετική ερμηνεία τους στο πολυφωνικό σχήμα.

Σε όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τέλος στους χορευτές και στις χορεύτριες του Ομίλου για την άψογη προετοιμασία και παρουσίαση της εκδήλωσης.