ΛΑΚΩΝΙΑ. To ίδιο πρόεδρο στην ΝΟΔΕ Λακωνίας ανέδειξαν οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Στις κάλπες προσήλθαν 1.250 απο τα 1463 μέλη και ανέδειξαν πρόεδρο τον Βασίλη Ορφανό με 57% και δεύτερη την ανθυποψήφιά του Κατερίνα Φέϊκου με 43%.
Πρώτο σε ψήφους μέλος της ΝΟΔΕ είναι ο Στέφανος Βρεττάκος και δεύτερο ο Γιώργος Σαμπατάκος με μικρή διαφορά..
Στη Δημοτική Τοπική οργάνωση Σπάρτης πρόεδρος εξελέγη η Μάντω Κωνστιάντου με δεύτερη την Ελένη Δαράκη. Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αν. Μάνης εξελέγη ο Βασίλης Κοιλάκος. Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ευρώτα ο Νίκος Σκάλκος και πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Μονεμβασίας η Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Στο ψηφοδέλτιο των Συνέδρων του Κόμματος πρώτευσαν οι Δημήτρης Δημάκος και Γιωργία Ζαχαράκη.

Οι εκλογές κύλησαν ομαλά αν και τις παραμονές υπήρξαν αρκετές ζυμώσεις και συγκλίσεις, ιδιαίτερα στη Σπάρτη, προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η συμμετοχή όσο και η ανάδειξη προσώπων δεν ήταν το απολύτως ποθούμενο, για την Ν.Δ., ήταν όμως τον απολύτως εφικτό.

Επόμενος στόχος της ΝΔ στον Νομό Λακωνίας είναι η συγκρότηση ενός Λακωνικού ψηφοδελτίου που όχι μόνον δεν θα επιτρέψει διαρροές προς το Κίνημα Αλλαγής και την Χρυσή Αυγή αλλά αντίθετα θα προσελκύσει ψηφοφόρους. Μάλιστα δύο ονόματα που θεωρούνται ως οι προμαχώνες για την ενίσχυση της Ν.Δ. και την ανάκτηση της 2ης έδρας στη Λακωνία είναι αυτά του μανιάτη Γιάννη Κουλιζάκου και του γιατρού Νεοκλή Κρητικού.