ΛΑΚΩΝΙΑ. Για τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στους Δήμους Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασίας , αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που επλήγησαν .
Η επιχορήγηση καταβάλλεται ύστερα από την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :

1) Βεβαίωση της Περιφέρειας (Δ/νση Ανάπτυξης) στην οποία εμφανίζεται αναλυτικά το ύψος των ζημιών.
2) Πρακτικό εκτίμησης ζημιών υπογεγραμμένο από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών της περιφέρειας.
3) Βεβαίωση ΔΑΕΦΚ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων ούτε εκκρεμεί σε αυτή σχετική αίτηση.
4) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλον φορέα για τις ίδιες ζημιές. Ζημίες οι οποίες καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποζημιώνονται μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το ποσό που εισπράχθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία.
5) Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου ότι η ζημιωθείσες εγκαταστάσεις κλπ. δεν είναι ασφαλισμένες.
6) Πιστοποιητικό πρωτοδικείου των τελευταίων 30 ημερών περί μη πτώχευσης.
7) Λοιπά δικαιολογητικά εκταμίευσης όπως προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 3 περ. ε της υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/10-05-2011(1207/Β΄/14-06-2011) Υπουργικής Απόφασης.

Η φύση εκδικείται μετά από αυτά που της κάνουμε και έτσι έχουμε παρομοίου μεγέθους αποτελέσματα. Όταν κτίζεις ή φυτεύεις πάνω σε ένα ποτάμι έχεις και ανάλογες συνέπειες, κάτι που μας φέρνει στο μυαλό και τα γεγονότα της Μάνδρας της Αττικής...