Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Η πρώτη Μάη ως γνωστόν είναι αργία και είναι γνωστή ως εργατική πρωτομαγιά. Πρώτη Μάη το 1886 εργαζόμενοι του Σικάγου επαναστάτησαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και οκτάωρο. Αυτή η ημερομηνία σημάδεψε τη νεότερη εποχή και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρόνια κάνουν κινητοποιήσεις και πορείες αυτήν την ημέρα δηλώνοντας πως δεν είναι η πρώτη Μάη αργία αλλά απεργία., όπως λέει και το σύνθημα.Με την περήφανη αριστερά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η πρώτη Μάη πλέον δεν είναι μόνο αργία ,αλλά και πλειστηριασμοί !!!

Η σημασιολογία καμιά φορά έχει και τη σημασία της και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από 1η Μάη 2018 αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο. Αναμενόμενη εξέλιξη αυτή καθώς ήταν η σειρά του δημοσίου να πάρει αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής πλειστηριασμών για χρέη προς αυτούς ύστερα από τους πλειστηριασμούς που μπορούν και διεξάγουν πλέον ηλεκτρονικά από το Φλεβάρη ιδιώτες και τράπεζες.
Μάλιστα φαίνεται ότι η κυβέρνηση ήταν βιαστική και έδωσε την άδεια στις εφορίες και τα λοιπά να διενεργούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από 27 Απρίλη αντί για 1η Μάη που πλέον θα είναι υποχρεωτικά μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί.

Και γιατί συμβαίνει αυτό με τον ηλεκτρονική μέθοδο των πλειστηριασμών; Γιατί θέλουν φυσικά να σταματήσουν τους αγώνες του λαού που διαδήλωναν και έκαναν καταλήψεις στα ειρηνοδικεία και απέτρεπαν τη διενέργεια τους.Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για οφειλές προς το Δημόσιο θα διενεργούν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για οφειλές στην Εφορία, το ΚΕΑΟ για χρέη σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εφαρμόζουν τον ΚΕΔΕ για την είσπραξη των απαιτήσεών τους.Κι αν πιστέψουμε τα δελτία ειδήσεων τα χρέη για τα οποία θα διεξάγονται οι πλειστηριασμοί είναι από 500 ευρώ και πάνω!!! Έτσι μας ενημερώνουν. Προφανώς έτσι τους λένε οι πηγές από το υπουργείο.

Για αυτό θα πρέπει να αντιδράσουμε όλοι ενεργά και μαζικά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όποιου και αν είναι αυτή. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν θα πρέπει τα άτομα τα οποία θα χάσουν την περιουσία τους να την παραδώσουν και να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους. Θα διατηρήσει η Ελληνική Αστυνομία το φιλικό πρόσωπο της προς την κοινωνία; Θα αρνηθεί να πετάξει αυτή με τη συνδρομή της τον φτωχό Έλληνα πολίτη από το σπίτι του; Ελπίζουμε πως ναι καθώς το αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές για τον Έλληνα πολίτη είναι και η αστυνομία. Πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα της αστυνομίας να πάρουν αποφάσεις γιατί θα δούμε εικόνες Ισπανίας όπου η αστυνομία πετούσε έξω από τα σπίτια της φτωχούς ανθρώπους.

Μήνυμα προς ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Το υποτιθέμενο ηθικό σας πλεονέκτημα το έχετε χάσει από την πρώτη ημέρα της εκλογή σας που δεν καταργήσατε τα μνημόνια με ένα νόμο και άρθρο όπως προεκλογικά υποσχόσασταν, για να μην θυμηθούμε τι έγινε με το δημοψήφισμα και πως το μετατρέψετε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr