ΣΠΑΡΤΗ. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Γιάννη Ξανθούλη, μέσα από τα βιβλία του, και κυρίως μέσα από το χειμαρρώδη λόγο του και τις απίστευτες διηγήσεις ζωής και συναισθημάτων.

Τον αναγνωρισμένο διεθνώς Έλληνα συγγραφέα φιλοξένησε η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου που παραχωρήθηκε ευγενικά από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Εκ μέρους της Λέσχης Ανάγνωσης η εκπαιδευτικός κ. Πόπη Χριστάκου άνοιξε τη βραδιά ευχαριστώντας τον συγγραφέα για την παρουσία του στη Σπάρτη και παρουσιάζοντας ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα του Γιάννη Ξανθούλη, που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες.

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο ίδιος ο συγγραφέας, που με απολαυστικό τρόπο περιέγραψε την συγγραφική του πορεία, από το «Μεγάλο Θανατικό» το 1981 μέχρι σήμερα με τον «Σίμο Συμεών». Επίσης αναφέρθηκε στους ανθρώπους που έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή του, από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι τους συγγραφείς που τον επηρέασαν. Η ζωηρή περιγραφή της ζωής του συγγραφέα περιελάμβανε αναφορές στη συμμετοχή του στα θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα των προηγούμενων δεκαετιών.

Το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ενθουσιάστηκε με την ορμητική προσωπικότητα του συγγραφέα και του έθεσε ερωτήματα που αφορούσαν το έργο του και τις επιρροές που έχει δεχτεί από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο Γιάννης Ξανθούλης μοίρασε με γενναιοδωρία τα χαρίσματά του στο κοινό και χάρισε μια ξεχωριστή βραδιά στους φιλαναγνώστες.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης ευχαριστεί ιδιαίτερα το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για τη στήριξή του στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.