ΣΠΑΡΤΗ. Ξέχειλη από συναισθήματα και πολλά παιδικά χαμόγελα ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του παραμυθιού του Νίκου Ι. Καρμοίρη, «Ο Γίγαντας», που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους των εκδόσεων «Πνοή» η εκδότρια Κάκια Ξύδη, ενώ στη συνέχεια αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας, Χρήστος Ασλιχανίδης. Κατόπιν η λογοθεραπεύτρια Ελένη Τραγά αναφέρθηκε στο πως το παραμύθι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιού, ενώ για το συγγραφέα και το «Γίγαντα» μίλησε συγκινητικά η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, Σοφία Παινέση.

Ο Νίκος Καρμοίρης, αφού εξιστόρησε πως ένα πραγματικό γεγονός στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή του παραμυθιού, αναφέρθηκε στα παιδικά του βιώματα και συμπλήρωσε: «Δεν έγραψα το παραμύθι τόσο τα παιδιά, όσο για τους γονείς. Για να πάρουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά, να το διαβάσουν μαζί, να περάσουν χρόνο παρέα και να τους μεταδώσουν τα μηνύματα που υπάρχουν».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους γονείς του, τον εικονογράφο του παραμυθιού Γιώργο Σγουρό, τις εκδόσεις «Πνοή», τους ομιλητές της βιβλιοπαρουσίασης και τους φίλους του για την συνολική τους στήριξη˙ τα ΜΜΕ του νομού για την ανιδιοτελή προβολή του παραμυθιού και της εκδήλωσης, και το παριστάμενο κοινό για τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά με την οποία υποδέχθηκε τον «Γίγαντα».

Στην παρουσίαση βρέθηκαν, τιμώντας τον με την παρουσία τους, αρκετοί φίλοι, συγγενείς και γνωστοί του συγγραφέα, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά. Στο τέλος ο Νίκος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και συνομίλησε με όλους…

«Ο Γίγαντας» είναι ένα παραμύθι για τις φοβίες και τη δύναμη της φιλίας˙ μια ιστορία με πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας, για τη σημασία των υγιών προτύπων στη ζωή ενός παιδιού και για τον κύκλο της ζωής που δεν κλείνει ποτέ...