ΣΠΑΡΤΗ. Άνοιξη. Το θύμα της ιστορίας μας ήξερε ότι η Σπάρτη είναι μια ένδοξη αλλά μικρή πόλη σπαρμένη με αρχαιότητες, και λουλούδια. Ήρθε στη Σπάρτη την Παρασκευή 20 Απριλίου. Την επόμενη ημέρα, το πρωί, γνώρισε την Αρχαία Ακρόπολη και αμέσως μετά αναζήτησε το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος γιατί, όπως είπε, ήθελε να δει την Αφροδίτη. Αντί της όμορφης Αφροδίτης, όμως, συνάντησε το κακό πρόσωπο των Ρομά που είναι αυτό που χαρακτηρίζει πλέον τη σύγχρονη Σπάρτη σε πολλές εκφάνσεις της ζωής.
Ενώ ο λάτρης της Σπάρτης, βάδιζε για τον ιστορικό Ευρώτα δέχεται επίθεση από μικρούς και μεγάλους Ρομά… Σέρνεται κάτω και τελικά γλυτώνει βγαίνοντας στο «φως» της πόλης και ζητώντας βοήθεια από τους αστυνομικούς που συναντά.

Kι όμως ο γάλλος Πατρίκ Σαρτάν μόνο καλό λόγο έχει να πει για την Σπάρτη. Θαυμάζει την ιστορία της, συμπαθεί τους ανθρώπους, ευχαριστεί την αστυνομία, το ξενοδοχείο Σέσιλ και απ’ ότι φαίνεται συγχωρεί ακόμα και τους Ρομά που του επιτέθηκαν. Μπορεί και χαμογελά και δηλώνει φίλος της πόλης.
Του ζητάμε συγνώμη και τον ευχαριστούμε για την ανωτερότητα…

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους ανθρώπους του ξενοδοχείου Σέσιλ και την κ Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου.

Δείτε πως περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε αλλά και τα αισθήματά του για την Σπάρτη στο αποκλειστικό video του notospress.gr