ΓΥΘΕΙΟ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι από 25/05/2018 τίθεται σε εφαρμογή ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).
Με το νέο Κανονισμό εκτοξεύεται το ύψος των επαπειλούμενων διοικητικών προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των διατάξεών του, εφόσον δεν λαμβάνονται άλλα μέτρα.

Ο Γενικός Κανονισμός αφορά στο σύνολο των επιχειρήσεων, καθώς όλοι διαχειριζόμαστε προσωπικά δεδομένα.

• Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν κλάδοι που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως είναι: νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, ιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φαρμακεία, ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες
• Επιπλέον, η διαχείριση προσωπικών δεδομένων παιδιών καθιστά επιτακτική ανάγκη την συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό, άρα αφορά ιδιαιτέρως: φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς
• Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους κλάδους όπως: λιανικό εμπόριο με χρήση κάρτα μέλους, γυμναστήρια, λογιστές, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με σημαντικό αριθμό εργαζόμενων, δημοτικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές εταιρείες, επιχειρήσεις πληροφορικής, διαφημιστικές εταιρείες, ηλεκτρονικά καταστήματα
• Τέλος, οι δικηγόροι εμπλέκονται σημαντικά στη διαδικασία της συμμόρφωσης και άρα έχουν σχετική ανάγκη ενημέρωσης

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης των μελών του και των λοιπών που υπόκεινται σε εφαρμογή του κανονισμού ως εξής:

Στους Μολάους στο κέντρο εκπαίδευσης και εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Δ/νση Θ. Λύρα 1, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.
Στη Σπάρτη, στο κέντρο εκπαίδευσης και εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Λυκούργου 61, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00.
Στο Γύθειο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Ξανθάκη 3 (ισόγειο) τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.