ΓΥΘΕΙΟ. Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου στις 9:30 Η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου προβάλλει το αριστουργηματικό «ΧΑΟΣ» των αδερφών Ταβιάνι, τιμώντας τη μνήμη του Βιττόριο Ταβιάνι, που έφυγε σε ηλικία 89 ετών στις 15/4. Με ένα από τα πιο υπέροχα σάουντρακ στην ιστορία του κνηματογράφου, του Νικόλα Πιοβάνι!

Με φόντο τη Σικελία των αρχών του 20ού αιώνα ο νομπελίστας συγγραφέας Λουίτζι Πιραντέλο, βυθίζεται στο χάος της ανθρώπινης ψυχής, με τρόπο άλλοτε δραματικό, κι άλλοτε ανάλαφρο, που πίσω του όμως ενεδρεύει πάντοτε το τραγικό. Το 1984, οι Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, βασιζόμενοι σε χαρακτηριστικές νουβέλες του Πιραντέλο, δημιουργούν ένα φιλμ αριστουργηματικό και ταυτόχρονα διαχρονικό, το «Χάος» (Kaos).
Πέντε ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους συνθέτουν μια ποιητική τοιχογραφία της Σικελίας στις αρχές του αιώνα, θίγοντας θέματα όπως: η μετανάστευση και η διάλυση της οικογένειας, ο έρωτας και η επιρροή της φύσης στον ανθρώπινο νου, η επιστροφή του διανοούμενου στην πατρική γη και τις παιδικές μνήμες, η σύγκρουση των κολίγων με τους φεουδάρχες και φυσικά, ο θάνατος.