Γράφει ο Γιώργος Δημακόγιαννης

ΜΑΝΗ. Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την ταινία «Ζορμπάς» στη Στούπα τής Δυτικής Μάνης, με σκηνοθέτη τον Μπάμπη Τσόκα και με τη συμμετοχή δεκάδων ντόπιων εθελοντών.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει στη Στούπα και ήδη έχουν λάβει μέρος πάνω από 100 εθελοντές. Θα ακολουθήσουν σκηνές στην Καλαμάτα, πάλι στη Στούπα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, αλλά είναι ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, το αποτέλεσμα του οποίου ελπίζει πως θα είναι εκπληκτικό, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων που συμμετέχουν και στην «ψυχή που δίνουν» στην ανάδειξη των γεγονότων.

Οπως τονίζει ο κ.Τσόκας, ο Γιώργης Ζορμπάς ήταν ο πραγματικός («Αλέξης») Ζορμπάς, τον οποίο δεν ξέρουν οι Ελληνες, νομίζοντας πολλοί πως είναι ο «Κρητικός» Ζορμπάς και πως το γνωστό παγκοσμίως μυθιστόρημα του Καζαντζάκη αναφέρεται στην Κρήτη και όχι στη Μάνη! Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, όπως λέει, έχει αφιερώσει τη ζωή του να παρουσιάζει τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο και χάρη στον Θανάση Ψαρούλη και τους εθελοντές προχώρησε στα γυρίσματα «αυτής της μεγάλης παραγωγής, χωρίς χρήματα, για να αναδειχθεί όλος αυτός ο θησαυρός της Ελλάδας!

Τα γυρίσματα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ελευθερία» αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον ένα χρόνο. Στο ρόλο του Ζορμπά είναι ο πολυτάλαντος και αγαπητός μας Συμπατριώτης Χρήστος Ζερίτης, καταλυτικός δε ο ρόλος τής κοσμαγάπητης συμπατριώτισσάς Κατερίνας Εξαρχουλέα - Γεωργιλέα (μοναχοκόρης τού αείμνηστου βαφτισιμιού τού Γ. Ζορμπά, Γιώργη Εξαρχουλέα!) και όλοι οι συντελεστές είναι από τον τόπο μας, μεταξύ των οποίων και ηθοποιοί από τοπικά θεατρικά σχήματα Μάνης και Καλαμάτας...
Εύγε σε όλους!