Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με τίτλο «Τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφίας σε δύο μέρες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μενελάιον την Παρασκευή 27 Απριλίου από τις 18.00 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ. και το Σάββατο 28 Απριλίου από τις 16.00 μ.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

Το σεμινάριο ασχολείται με τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης ως προς τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής (ευρυγώνιος φακός, μεσαίος φακός, τηλεφακός, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα, ISO, φωτομέτρηση) και τα εργαλεία σύνθεσης του κάδρου (σημείο, γραμμές, σχήματα και φόρμες, ρυθμός, μοτίβο, υφή, προοπτική, κανόνες ισορροπίας, χρώμα, χρωματική θερμοκρασία φωτός).

Εισηγητής είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος είναι φωτογράφος και διδάσκει φωτογραφία στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (Αθήνα, Γκάζι) και στα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση».

Στο «http://www.photoenatos.gr/» μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες από την πρόσφατη ατομική του θεματική έκθεση στην Αθηναΐδα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας», καθώς και 200 φωτογραφίες μαθητών του ώστε να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο e-mail: lefospartis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6977717676.