ΜΥΣΤΡΑΣ. Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης, συνεχίζοντας την δράση του από το 1975 και ανανεώνοντας τους στόχους του, ξεκινά νέες δράσεις σε συνδυασμό πάντα με τις καθιερωμένες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Πρωταρχικός στόχος είναι η καταγραφή των εν ζωή καταγόμενων από το χωριό ώστε να δημιουργηθεί μια μαγιά που θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει την ομορφιά του τόπου.

Σε σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

« Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν ζείτε σήμερα ,να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου μας στο Facebook ώστε να επικοινωνούμε μαζί σας. Την σχετική σελίδα θα βρείτε στο Facebook με το όνομα" Μπαρσινίκος".

Οι προγραμματισμένες μας εκδηλώσεις για το 2018 είναι:

  • Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο ναό
  • 8 Ιουλίου λαϊκό πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της Ιεράς μονής Ζωοδόχου Πηγής
  • 6 Αυγούστου εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με θεία λειτουργία στον ομώνυμο ναό.
  • Νοέμβριο του 2018 το Αντάμωμα του Χειμώνα.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή σας στις δράσεις του συλλόγου μας με όποιο τρόπο μπορείτε, ακόμη και αν ζείτε μακριά .Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε ουσιαστικά στην ανάδειξη και ανάπλαση του χωριού μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τον Μπαρσινίκο σε πρόγραμμα ανάπλασης των παλαιών μονοπατιών. Θα σας ενημερώνουμε σχετικά.

Ο σύλλογός μας έχει ήδη τυπώσει κλήρους για την λαχειοφόρο αγορά του λαϊκού μας πανηγυριού τον Ιούλιο. Ξέρουμε πως θέλετε να συνεισφέρετε για αυτό επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας στείλουμε κλήρους ,ακόμη κ στο εξωτερικό».