ΣΠΑΡΤΗ. Σε ξενοδοχείο του Μυστρά πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Απριλίου το σεμινάριο επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3350/12/12/14, έχει επικυρωθεί νομοθετικά και εποπτικά από την ΤτΕ η επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Οι τομείς επανεκπαίδευσης είναι:
α) προϊόντα (τα χαρακτηριστικά και οι φορολογικές, κοινωνικές, επενδυτικές προεκτάσεις τους)
β) θέματα της αγοράς (θεσμικό πλαίσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτή, εξυπηρέτηση σε περίπτωση αποζημίωσης, κανονισμοί λειτουργίας, διαφάνεια & δεοντολογία, προστασία από απάτη)
γ) ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων (μέθοδοι και τεχνικές πωλήσεων, τεχνικές ανάλυσης αναγκών, τεχνικές επικοινωνίας, οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, γνώσεις επί χρηματοοικονομικών θεμάτων)
Το σεμινάριο πραγματοποίησαν τα εξειδικευμένα στελέχη του πιστοποιημένου από την ΤτΕ εκπαιδευτικού κέντρου του ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.
Την εκπαίδευση παρακολούθησαν τα στελέχη, το διοικητικό προσωπικό και οι συνεργάτες του δικτύου της εταιρείας Δικλίς Μεσίτες Ασφαλίσεων, όπως και εξωτερικοί συνεργάτες από τους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.
Οι συμμετοχές συνολικά έφθασαν τις 62.