ΑΘΗΝΑ. Εκτός από το ταλέντο και τη μαχητικότητά της, η Μαρία Σάκκαρη διακρίνεται και για το ήθος της. Γι' αυτό και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, όταν της προσφέρθηκε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, επέλεξε να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους αθλητές μας!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος εκτός από πρόεδρος της ΕΦΟΑ είναι και πρόεδρος της επιτροπής της Ολυμπιακής προετοιμασίας, αποκάλυψε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το Fed Cup στο Τατόι, πως η Μαρία Σάκκαρη είχε τη δυνατότηα να πάρει το ποσό των 30.000 ευρώ από την επιτροπή, για να χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η ίδια όμως επέλεξε να το μοιραστεί με τους συναθλητές της, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχουν επίσης καλές προοπτικές για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Τα χρήματα που βγήκαν για την Ολυμπιακή προετοιμασία, από μόνη της είπε 10 εκεί, 10 εκεί και 10 εκεί. Δείχνει ήθος, διαφέρει από το προφίλ άλλων επαγγελματιών τενιστών και τενιστριών και αλίμονο αν δεν ήταν όταν ο παππούς, η μάνα και τώρα το κορίτσι, έχουν μια συνεχή διαδρομή στο τένις τα τελευταία 70 χρόνια, κοσμώντας το ελληνικό τένις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Ζαννιάς.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η Σάκκαρη, η οποία έδωσε το κάλεσμα στον κόσμο, για να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής ομάδας το τριήμερο που θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Τατόι (19-21 Απριλίου).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Ζαννιά που μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Ελλάδα και σε αυτό το υπέροχο κλαμπ, σε αυτές τις μοναδικές εγκαταστάσεις, που δεν συναντάμε αλλού. Αγαπώ την Ελλάδα και αυτή η εβδομάδα είναι ξεχωριστή για μένα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και όσες φορές έχω παίξει Fed Cup είναι κάτι το διαφορετικό. Περνάμε ωραία, είμαστε ομάδα και τώρα που η διοργάνωση γίνεται στην χώρα μας είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας. Και για μένα και για τα άλλα τρία κορίτσια είναι κάτι το ξεχωριστό.

Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει κοντά μας και να μας στηρίξει. Γιατί μπορεί να έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν παύει να είναι πολύ δύσκολοι οι αγώνες. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου και είναι ευκαιρία τώρα που παίζουμε μέσα στο σπίτι μας, να τους έχουμε κοντά μας.»