Πηγή: Eφημερίδα «Ελευθερία»

Γράφει η Νικολέττα Κολυβάρη

ΜΑΝΗ. Δύο αδέλφια από τον Κότρωνα Λακωνίας κατηγορούνται ότι άρπαξαν έναν κρεοπώλη που τους χρωστούσε λεφτά, τον κράτησαν όμηρο σε ένα στάβλο στο βουνό, και αφού δεν θα έπαιρναν τίποτα από τον συνεταίρο του, του έσπασαν τα πόδια με ένα σίδερο και έπειτα τον άφησαν.

Ο ίδιος ο παθών, στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, είπε φοβισμένος πως όλο αυτό ήταν... μια παρεξήγηση μεταξύ ανδρών!

Στη δίκη που ξεκίνησε χθες και αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί, πρόλαβε να καταθέσει λόγω χρόνου μόνο ο παθών. Απρόθυμος να μιλήσει για ό,τι έγινε, περιέγραψε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος και ένας γνωστός του κατέβηκαν τέλη Μαρτίου του 2011 από τον Πειραιά (όπου ήταν το κρεοπωλείο του και η έδρα της εταιρείας εμπορίας κρεάτων) στα σφαγεία της Σπάρτης. Από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι μοσχαροτρόφοι, αγόραζαν με έναν συνεταίρο του κρέατα και κάποια στιγμή έφτασαν να χρωστάνε στους δύο Λάκωνες περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Εμφανίστηκαν με την τριχιά

Δεν ήξεραν όμως ότι τα δύο αδέλφια και ο πατέρας τους (ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος) είχαν στο μυαλό τους ένα σχέδιο για να πάρουν τα λεφτά τους. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεσή του, τον περίμεναν με μια τριχιά με την οποία έδεσαν τον γνωστό του (που δεν είχε και καμία σχέση με την ιστορία αυτή), ενώ ο ίδιος έτρεξε για να ξεφύγει. Δεν πρόλαβε και τους... φόρτωσαν και τους δύο σε ένα φορτηγάκι και από την Σπάρτη βρέθηκαν στο στάβλο των αδελφών στον Κότρωνα.

Εκεί αφού σιγουρεύτηκαν ότι ο γνωστός του κρεοπώλη δεν εμπλέκεται με την οφειλή, τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο και τον έδιωξαν. Για τον κρεοπώλη όμως είχαν άλλα σχέδια - και όπως ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο χθες, ο ένας αδελφός τον χτύπησε με ένα σίδερο και ο άλλος εμφανίστηκε με τον πατέρα τους κρατώντας από ένα όπλο ο καθένας. Μάλιστα, ο παθών κατέθεσε ότι τρόμαξε γιατί ο πατέρας ειδικά ήταν πολύ αγριεμένος. Είπε ακόμα ότι φαίνονταν τόσο αποφασισμένοι, που ακόμα θυμάται εκείνη τη φράση του πατέρα που είπε: «Επρεπε να τους πάρετε και τους δύο μ' ένα αίμα» - μια έκφραση που, όπως εξήγησε, χρησιμοποιούν οι σφαγείς.

Πως έληξε η ομηρία

Η... αρπαγή από τα σφαγεία της Σπάρτης έγινε μεσημέρι. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του παθόντα, αφού τον κράτησαν όσο τον κράτησαν στον στάβλο στον Κότρωνα, τον πήραν πάνω στο βουνό σε έναν άλλο στάβλο με γουρούνια. Εκεί πια νυχτώσανε, και αφού είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι πολλά τηλέφωνα στο συνεταίρο του ζητώντας τα λεφτά τους, ο παθών αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Κατάφερε να τους πείσει ότι αν τον αφήσουν θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει το συνεταίρο του να τους δώσει τα χρωστούμενα. Πριν περάσει η νύχτα, τα αδέρφια και ο πατέρας τους τον άφησαν κι έφυγε για τον Πειραιά με τα πόδια πρησμένα. Την επόμενη ημέρα - όπως είπε στην κατάθεσή του - πήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι από τα χτυπήματα με το σίδερο τού είχαν σπάσει το δεξί πόδι και το αριστερό είχε ραγίσει.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Ελευθερία"

Δείτε και αυτό