Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

1. Όλοι γνωρίζουν (και οι ίδιοι οι αμερικανοί αξιωματούχοι ομολογούν) πως το ΜΟΝΟ ανταγωνιστικό στήριγμα της οικονομίας των ΗΠΑ είναι η πολεμική της βιομηχανία , χωρίς την οποία ΟΛΑ θα κατέρρεαν . Επομένως για τις ΗΠΑ ο πόλεμος είναι η μόνη διέξοδος κι επιλογή , αφού ωφελεί σοβαρά την οικονομία τους .
2. Ο Έλληνας πρωθυπουργός , κ. Τσίπρας , κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσιγκτον συμφώνησε σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,1 δις ευρώ !!!
3. Σκηνικό όξυνσης μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στήθηκε τους τελευταίους μήνες με πολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις και προκλήσεις .
4. Σύμφωνα με διαρροές του Υπουργείου Άμυνας για την Επιτροπή Εξοπλιστικών η οποία συνεδρίασε πρόσφατα στη Βουλή … «ΟΛΑ τα κόμματα συμφώνησαν στην επίσπευση της υλοποίησης ώριμων εξοπλιστικών προγραμμάτων με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» !
Ιδού , λοιπόν , πως έτσι εύκολα ενώνονται τα κομμάτια του παζλ , ιδού πώς μια μικρή χώρα καταχρεωμένη με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων της , με τον εθνικό της πλούτο υποθηκευμένο για 100 χρόνια (ποιος ζει και ποιος πεθαίνει) , με την εθνική της ανεξαρτησία κουρελιασμένη , ΜΠΟΡΕΙ - φτωχοποιώντας τους Έλληνες - να διαθέτει δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς , δέσμια των εξαρτήσεων που προκύπτουν από τη μονομέρεια και τη δουλικότητα της εξωτερικής της πολιτικής, από το 1974 έως ΚΑΙ σήμερα .