ΣΠΑΡΤΗ. Μια αμείλικτη καταγγελία, συνοδευόμενη από φωτογραφίες έρχεται να υποχρεώσει θεσμούς και αρχές σε διερεύνησή της. Στο διαδίκτυο προβάλλονται φωτογραφίες με κομμένα δένδρα του παρόχθιου δάσους του Ευρώτα. Η καταγγελία έχει ως εξής:

«Πριν ακόμα αρχίσει ουσιαστικά η κατασκευή του φαραωνικού έργου της νέας «εισόδου» της Σπάρτης, οι μπουλντόζες έχουν φροντίσει να δώσουν ένα δείγμα, μεταβάλλοντας σε κρανίου τόπο ένα μεγάλο κομμάτι του παρόχθιου δάσους του Ευρώτα.

Αυτό που θα ήταν αδιανόητο σε οποιοδήποτε μέρος το οποίο (έστω κι αν δεν είχε «όνομα», όπως Σπάρτη και Ευρώτας) διέθετε ανθρώπους και πολιτικές αρχές που σέβονταν - έστω και στο ελάχιστο - τη φύση, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, την προοπτική του τόπου, που σέβονταν κάπως τον εαυτό τους, η εργολαβική εξουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου το προωθεί με καταστροφική μανία.

Και οι άλλοι, οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες, πολιτικοί, «υπεύθυνοι» και λοιποί «φορείς», κάνουν - στην καλύτερη περίπτωση - τους αδιάφορους.

Αυτό το θλιβερό θέαμα δεν είναι παρά η αρχή της καταστροφής, η οποία όχι απλά θα επεκταθεί αλλά θα γίνει μη αναστρέψιμη, θάβοντας αυτόν τον ιστορικό και παραδεισένιο τόπο κάτω από μπάζα, τσιμέντα και άσφαλτο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες είναι τέτοιας κλίμακας που όχι μόνον δεν πέρασε απαρατήρητη από τους πολίτες της περιοχής αλλά έχει εμφανή ίχνη που μπορούν να οδηγήσουν τις αρχές στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η καταγγελία θα πρέπει να απασχολήσει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης.

Στις φωτογραφίες το πριν και το μετά...